De Becak-dudes (fietstaxis) van ALun Alun, Jogyakarta 

Aan het einde van Marlioboro, dé winkelstraat van Jogya, vlakbij het ‘kantorpost’, vinden we twee heilige bomen in het midden van een stoffig plein. Werkeloze fietstaxis lezen de krant. Jongeren hangen rond, rijden op hun brommers van links naar rechts en begroeten hun maten. In de lucht een paar vliegers, een draak, een vogel. Oude vrouwtjes verkopen saté ayam, kippenvlees op een stokje. Het is zo anders, zo lethargisch, doelloos. Gewoon, hier zijn is blijkbaar voldoende. Een plaats om te ontmoeten, te kijken, meer is niet nodig.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s