Blokjes

Vanuit druk KL vliegen we zuidwaarts, naar Johor Bahru, thuisbasis van Legoland Maleisië. We nemen de lokale bus vanaf het vliegveld over een quasi verlaten highway. Legoland ligt te midden van een soort wasteland, waar megaprojecten als geraamtes uit de grond rijzen. Medical centres, luxueuze woonblokken, allemaal in de stijgers, met tientallen kranen, zwarte insecten tegen de blauwe lucht. En het is hier warm, zeker 35 graden in de schaduw. En vooral vochtig. De bus dropt ons voor het Legoland Hotel, en de kindjes worden langzaam gek.

De lobby wordt bevolkt door lego-piraten en lego-ridders, er zijn grote bassins vol blokjes, aan de muur achter de receptie hangt een mozaïek van duizenden lego-ventjes. Je kan niet anders dan glimlachen hier.  Het is af, dit legoland-hotel. De vloerbekleding, de liften, de niet-storenkaartjes, de zeepjes, allemaal mooi uniform in legoland-thema.Ella koos een Kingdoms-kamer. Er staat een schatkist, bewaakt door een lego-kikker, binnenin kleine presentjes. Aan de muren hangen lego-schilden, een lego-spin, een lego-vlinder.

Het ontbijt- en avondbuffet in Bricks, is grandioos. Gevarieerd is een understatement. Lekker haalt het niet. Ik ben even in verwarring. Wat proef ik eerst? Kan ik van alles proeven? On-ge-lo-fe-lijk! En er is een desertbuffet waar de kinderen achterover van vallen. Er is een make your own cupcake-tafel, er zijn lollies en lekstokken, taartjes en sorbets, pannenkoeken met elke denkbare saus…

Legoland zelf … 

Misschien toch even vermelden dat een nachtje voor vier inclusief ontbijt 100 euro kost, avondbuffet is twintig euro voor een volwassene, tien euro voor een snotter. Maar het is de moeite waard. Ella, Marie-Lou en Lux zijn door het dolle heen, dansen, lachen, gaan er totaal over. Dit is fun!

4 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s