You become like old water

Alex, een gepensioneerde Hindu brengt ons met zijn oude Volvo over highway 76, die zich slingert door valleien, rond hoge heuvels en ontboste heuvelkammen, naar Belum Royal Rainforest in sultanaat Perak, Noord-Maleisië, waar sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Yusuf Izzuddin Shah Ghafarullah de plak zwaait. De airco van de Volvo schakelt uit van zodra het omhoog gaat.. My other Volvo is new one, zegt Alex, that one is my family car, this is my work car. I also have a Mercedes, for visits to the temple with my wife. Hij lacht als hij zegt dat hij een rijk man is. I worked hard, life has been good to me. Zoals zovelen in Maleisië blijft hij werken, ook al is hij op pensioen. When we do nothing, we become like old water; old and rusty. We cruisen drie uur door het prachtige, groene landschap. Praktisch geen huizen, een verloren fabriek zonder rokende schoorsteen, een brug die de bergflanken met elkaar verbindt.

En dan zien we Belum Rainforest Resort liggen, op een eiland middenin een meer,  spijtig genoeg naast de relatief drukke weg, en niet middenin het regenwoud zoals de naam doet vermoeden. Het resort is groots, indrukwekkende betonnen design, industrieel, met hout verweven in de stenen muren, een infinity pool, een woonboot waarin je met 20+ mensen kan ronddobberen op het spiegelgladde water. Maar spijtig genoeg zijn de prijzen voor activiteiten Europees :50 euro per persoon voor de zoektocht naar de beruchte Rafresiabloem. De corpse flower bloeit als je gelukt hebt, maar op dit moment doet ze dit enkel bovenop een helling van veertig graden, dus voor de kindjes onmogelijk. Bovendien heeft Lux al drie nachten veertig graden koorts *, dus we doen het liever wat rustig aan.

* voor ongeruste oma’s, tantes, meters en mogelijks andere ongerusten: op het moment van schrijvenis Lux weer haar eigen, koortsloze zelve: hyperactief als een konijn op speed.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s