Forever young. Who wants to be forever young?

Het weer in het zuiden is niet denderend, dus ons kust-zand-en-zee-intermezzo valt in het water. Geen probleem, dat halen we wel in in Vietnam (iemand suggesties trouwens?) We nemen de nachttrein naar Chiangmai, want daar schijnt de zon. Geen noemenswaardige gebeurtenissen, gezellige gesprekken met Shane Mc Manus, een Ierse gast van 22, een soon-to-be-ski instructeur bij de Ecole de Ski Francaise, Chamonix, een avontuur, overal en nergens thuis, some business-plans, a little inheritance to pick up back in Ireland, souschef in een restaurant in de Franse Alpen, beetje van dit en beetje van dat. Naast hem zit Alida Shallenberg, een zesentwintigjarige Duitse, gaf haar job in de hotelwereld op en toert nu vier maand door Azië. Forever young. Who wants to be forever young?

Sari werd op 10/10 vierendertig jaar jong. Altijd een evenement, Sari’s verjaardagen. Verjaardagstaart bij het ontbijt toen ze nog jonger was, een week gek doen met Stefanie, haar vriendin, jarig in dezelfde week. Sinds we kinderen hebben, is de verjaardagsweek ietwat ingekort, gelukkig maar. En ondanks mijn pseudo-gemok om al het gedoe, moet ik toegeven dat haar naïeve vrolijkheid, die gepaard gaat met verjaren, fris is, guitig. Blijf zo verjaren Sari, ook al geef je later misschien liever je exacte leeftijd niet meer. En wat doe je op een verjaardag in Chiangmai? Een superlekker ontbijt verorberen, als avondeten een zalige, op hout-gebakken-pizza in Streetfood Pizza , leuk beetje industrieel interieur,  (princekoek met kaarsje krijgen we er gratis bij), een Starbuck-Frappuccino. Niet bepaald exotisch, maar soms o zo nodig!

In Changmai is het uitrusten, Bhodi Serene hotel, nice pool, wonderful breakfast, een kamer met gelambriseerde muren, misschien een tempel, misschien niet, maar in elk geval geen gedrogeerde tijgers of gecommercialiseerde Longnecks. Chiangmai is layback, geen highrise-futuristic-skytrain-megamalls zoals in Bangkok. Het is een middelgrote stad, een magneet voor toeristen, maar de sfeer is goed. Sunday Walking Street, Padthai voor een euro, een uur massage voor 5 euro. Kan niet mis gaan.

3 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s