Turkije, zomer 2022

Turkije. Istanbul (tevoren Constantinopel en daarvoor Byzantium, met de Hagia Sofia en the Blue Mosque. Het land van Erdogan en getroebleerde relaties met de Koerden. Het wordt een hete zomer met temperaturen die al snel kunnen oplopen tot 34 graden

We vliegen op Istanbul en na drie nachten nemen we de trein naar Ankara, de officiële hoofdstad. Daar pikken we onze huurauto op en tjeezen drie weken door het land. Eerste stop: Urgup, in het sprookjesachtige Cappadocië. Vandaar gaat het richting Taurusgebergte, waar we slapen op 1874 m hooge in Büyükçakır tussen de bergen naast de wilde rivier. Daarna waarschijnlijk via Karaman richting de zuidkust en de Lycean Highway. Verder zetten we onze route nog niet vast. Zien waarheen de reis ons brengt

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s