Montpellier: Easter 2023

Een romantisch Sari & Bas-weekendje verandert plotsklaps in een kleinschalige gezinstrip als we beslissen Lux toch mee te nemen naar Montpellier.

Omoe is met Marie-Lou en Ella op stap in Barcelona, en Luxie alleen achterlaten thuis … we kregen het uiteindelijk niet over ons hart. Want u weet, wij hebben een peperkoeken hart. En omoe ook.

Luxie blij.

Wij ook blij.

Best gezellig, zo met ons drietjes.

We geven u nog even een paar van Luxies geliefkoosde activiteiten weer: churro’s eten, MacDonald’s roze ijsjes slurpen, afgrijselijke Boba Bubblethee drinken, ons dwingen te kijken naar onnozele, ergerlijke Tik-Tokfilmpjes, vallen over stoelen, vallen uit stoelen, vallen over haar voeten, drankjes omvergooien,vallen over andermans voeten enzovoorts, mopjes voorlezen van het internet, enzovoorts, enzoverders …

Maar ook: lachen, grolle, simpel doen, de weg zoeken met Google maps, foto’s nemen, af en toe luisteren naar boeiende cultuur-historische uiteenzettingen van papa … en samenspannen met mama.

Wij dus ook blij. 🙂

Het is rustig in Montpellier, aangezien het Pasen is, zegt men, door de verrijzenis van Christus, zegt men. Winkels hier en daar open, musea gesloten. Maar gelukkig doen we niet echt mee aan musea, en zijn we vooral aan kuieren door straten, gapen naar architecturale hoogstandjes van nu of weleer, blijven hangen op pleintjes, al dan niet met bière pression of vin mousseux, kijken naar een straatmuzikant (toch zeker 5 minuten), en dan weer wat kuieren door straten. En de straten zijn niet gesloten. Een meevallertje.

En dan heb je ook de kerken, alhoewel er sommige blijkbaar ook sluiten omdat Christus verrezen is. Ietwat vreemd, zegt u. Inderdaad, dat dachten we ook, vrome zielen die we zijn.

Dus we lopen door de straten, op en neer en heen en weer, die trap op en om die hoek. La place De la Comédie passeren we tig keer, want zo groot is het historische centrum niet. We werpen een blik hier en een blik daar, eten typisch Franse gerechten zoals Kebab (‘elke seconde worden er in Frankrijk 10 kebabs verorberd‘), Thaïse noodles en Indisch, en churro’s, en roze ijsjes… en oesters met een lekkere Aligoté met Stijn en Lizzie en hun puberaal arsenaal.

En we nemen foto’s van urban street art enzovoorts.

En we nemen foto’s van fonteinen enzoverders.

Marseille (havenstad, Afrikaanse wijk etc… ) biedt misschien meer afwisseling, maar Montpellier is zeker een aangename stad: veel kleine parkjes, machtig prachtige gevels; binnentuinen groen en fris, en pleintjes die zo weggelopen lijken uit een typisch mediterraans dorp ,en massa’s prachtige platanen. Een gezellig stad.

En proper. Daar houden we van.

We zijn propere mensen, dat wist u al.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s