Amazing Asia

Het hoort er allemaal bij …

🙂

Een taxi  (met volgens de chauffeur twee miljoen kilometer op de teller, Proton, pride of Asia) die het na twee en een half uur crossen door de Maleisische jungle plots bijna begeeft. Something with the ingnition, sir. Hotsen en botsen, en de auto die een half uur aan een stuk herhaaldelijk de geest geef en dan weer opleeft. Maar die tunnel was er teveel aan.

Sentosa Villa, Maleisië, dat op booking.com pronkt met een buitenzwembad, een kinderzwembad, paardrijden en nog wat andere activiteiten, uiteindelijk een vuil riviertje waarin de riolering uitkomt. Nature stream, sir, we have nature stream. Paardrijden kan je een paar kilometer verderop, in een manege.

Een internetabonnement op smartphone vernieuwen, blijkt dat de simcard die we gekocht hadden, een gratis staaltje van low cost airline Airasia was, not to be sold, ongeregistreerd, waardoor de nieuwe belwaarde die ik kocht niet kon opgeladen worden.

Voortdurend voorbijgestoken worden wanneer je aan het aanschuiven bent in winkels, zelfs onderbroken worden als je aan het afrekenen bent, zonder boe of ba, Chinezen die voorspringen, en verontwaardigd boos opkijken als je er iets van zegt, terwijl tientallen rondhangende verkopers alles met lome ogen volgen.

Bij het inchecken in een familiehotel, vragen om een babycot, verontschuldigingen,  beschaamde glimlach, sorry sir, not have, en dan als je even je voet in de plat zet, wordt er toch een babycot naar de kamer gebracht, dat plots ergens miraculeus van onder een bed gekropen is.

Maar ook …

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s