‘One night in Bangkok’

Uit 7-11, The Afghan Stone, Sebastiaan Leenaert, boek op zoek naar een uitgever

‘Bangkok, zoals zoveel grootsteden in Azië, moet je leren kennen. One night in Bangkok, zingt Murray Head, maar dat is niet genoeg. Genoeg voor Jeremy om een herpes op te doen, dat wel, maar niet voldoende om de pols te voelen van deze metropolis, die nooit slaapt, die buzzt en bruist en blinkt en tweet en Blade Runner-like futuristisch aandoet, met haar subways, malls, entertainmentcenters, skytrains, skylines, die alle segmenten van dit pulserende orgaan met elkaar verbinden, en the sky-is-the-limit decadentie en fun fun fun en brommer-Thai met mondmaskers, KFC-billboards bovenop close ups van megavoetballers bovenop reclame voor condo’s. Het is er vochtig, de straten zijn doorweekt, lopen onder na helse sortbuien en drogen op in geen tijd. Het is pas nadat ik een aantal keer terugkom naar BKK dat ik haar begin the appreciëren. Ik leer ook haar donkere kantjes kennen, in steegjes, achterkamers en in de penthouses van verblindende torens. Alles kan er, mag er. Zuip je voor tien euro compleet amoebe in de trendy all-you-can-drink-in-twinty-minutes-wodka-icebars waar het vijf graden beneden het vriespunt is en je wollen wanten en een polarvest aankrijgt. Doe een detox-kuur in een boeddhistisch klooster,  in bloot bovenlijf en oranje lendendoek, drink een week lang enkel water en kots je ziel uit je lijf. Volg lessen in fruitcarving,  een cursus currycooking, the art of motorcyclemaintenance, word een master in shiatsu, reiki, word een guru, word een GOD. Laat een driedelig fake Hugo– of Armanipak maken op maat. Ga naar gogo-bars, transgender-en travestietenshows. Kijk pingpong in Pataya. A la carte.

(Uit 7-11, The Afghan Stone, Sebastiaan Leenaert, boek op zoek naar een uitgever)

2 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s