Het drielandenpunt, de beruchte Golden Triangle, die verhalen oproept over opiumoorlogen, drugsbaronnen, smokkel en misdaad, over kleine kinderen die met lege ogen door achtergebleven dorpen dwalen. De hedendaagse realiteit is net iets minder prozaïsch. Geen hearth of darkness hier. Een grote gouden boeddha kijkt uit over de Mekong. Iets verderop ligt Myanmar, en voor 500 bath brengt een longtailboat je naar de overkant van de rivier, naar Laos. De formaliteiten om de grens over te mogen, duren langer dan de boottrip. In de Laotiaanse Hilltribe Garden koop je slangenlikeur, koelkastmagneetjes, Schotse whiskey en de hele santenboetiek. Allemaal artisanale producten uit eigen streek. De wereld is een kermis.

 

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s