Walk on water (Flores 2018)

Aan de rand van Maumere, bij de zee, ligt Wuring, een gypsie seavillage, bewoond door Bugis-people, afkomstig van o.a. Makassar (Sulawesi), en afstammend van de Bajo, een trots zeevaardersvolk. Het moslimdorp is een kleurrijke verzameling huisjes en hutten, voornamelijk uit hout en bamboe, sommige op palen boven het water.

Een paar jongens voetballen in het stof. Een kerel verkoopt baksoonder een parasol. Toeristen komen hier niet, en voor de kinderen is de ervaring iets te overweldigend. Peuters en kleuters lopen ons snotterig achterna, roepen en joelen, iedereen spreekt ons aan, op de foto met ons of haalt eigen smartphone boven. De vrouwen nijpen, de mannen willen leeftijd en naam weten, en land van herkomst. Belgia? Ah! Eden Hazard!Het dorp is nog vuiler dan andere plaatsjes die we al zagen. Drijvende plasticvelden. Jezus kan hier over het water lopen.

 

2 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s